onsdag 9 april 2008

Kammarrätten tog en genväg - fick bakläxa

En inslagsproducent på Strix har fått rätt i regeringsrätten i ett ärende som rör en cd-skiva som han vill ha ut från säkerhetspolisen. Han menar att handlingen redan lämnats ut till en annan privatperson - och dessutom att kammarrätten aldrig gått igenom skivan för att bedöma om rätt sekretessbedömning gjorts, utan bara frågat vad skivan innehåller!

"Kammarrätten har härvid haft att pröva om sekretess gällde för uppgifterna på skivan. För att kunna göra en självständig bedömning av detta har kammarrätten haft att skaffa sig egen kunskap om skivans innehåll. Det kan då inte anses tillräckligt att få information om innehållet av den berörda myndigheten", skriver regeringsrätten och återvisar målet till kammarrätten för ny prövning.

I en kompletterande handling till kammarrätten anför inslagsproducenten att mycket talar för att skivan innehåller dokument skrivna på arabiska samt filmer som redan finns till försäljning. Han frågar sig om dokumenten är översatta och sekretessprövade, och konstaterar också att filmerna finns att köpa för allmänheten.

Inga kommentarer: